Stațiunea Sovata din orașul Sovata, județul Mureș
In plina ascensiune in perioada de dinainte de 1989, statiunea Sovata si-a pastrat si astazi parca farmecul neatins.
Situata la o altitudine de 490 de metri, Sovata beneficiaza de multiple facilitati pe care turistii doresc sa le exploreze. Asa ca Sovata este cunoscuta si peste hotare drept una dintre cele mai performante statiuni balneoclimaterice din Romania.
Statiunea beneficiaza de unul dintre cele mai mari lacuri heliotermale din tara noastre, cunoscut sub numele de Ursu.
Apele lacului Ursu sunt sarate, iar in combinatie cu namolul sapropelic prezent aici ajuta in recuperarea afectiunilor ginecologice, reumatismale si afectiunilor nervoase periferice.
In prezent, statiunea Sovata beneficiaza de o multitudine de hoteluri moderne, ceea ce ii incanta pe cei care doresc sa isi petreaca concediul in aceste locuri. De asemenea, climatul subalpin, dar si padurile care inconjoara statiunea o transforma intr-o oaza de liniste si recreere.
Bine de stiut:
Apa din interiorul lacului Ursu este destul de calda in adancime. Temperatura apei creste odata cu inaltimea in asa fel incat in adancuri lacul este mult mai cald decat la suprafata.
Chiar daca efectele sale terapeutice s-au descoperit in anul 1597, Sovata a devenit o statiune balneo abia in 1850.
Prezenta lacurilor din zona: Ursu, Alunis, Verde, Rosu, Negru, Mierlei, Serpilor au favorizat aparitia unor efecte tamaduitoare. Apele bogate in saruri si minerale dovedindu-se eficiente in tratarea unor afectiuni reumatice. In plus, fenomenul de incalzire al apei face din aceasta statiune un loc de vizitat pe toata perioa-da anului.
Chiar daca lacul Ursu are o adancime de aproximativ 18 m, temperatura apei variaza de la 20 grade Celsius la suprafata, la 60 de grade la o adancime de 1,5 m.
Apreciindu-i-se potentialul, de-a lungul timpului au fost intreprinse numeroase procese de moder-nizare astfel incat astazi, in statiune va puteti bucura de bai calde in bazine sau cazi, bai in ape sarate, impachetari cu namol si alte interventii menite sa amelioreze afectiunile.
Tratament:
-
Afectiuni ginecologie;
-
Afectiuni reumatismale degenerative;
-
Inflamatorii si abarticulare;
-
Afectiuni posttraumatice;
-
Afectiuni neurologice periferice.
Created at: 11 Dec 2024