Stațiunea Covasna din orașul Covasna, județul Covasna

Categories: Atracții și obiective turistice din orașul Covasna

Statiunea Covasna este locul ideal pentru a imbina tratamentele specifice unei game vaste de afectiuni cu recreerea, drumetia si turismul.

Statiunea Covasna din orasul Covasna judetul Covasna - flickr

Atestata documentar pentru prima data in 1548, statiunea Covasna beneficiaza de resurse turistice importante, cu precadere naturale.

Pe teritoriul statiunii sunt valorificate izvoarele de apa minerala carbogazoasa, bicarbonatata, clorurat-sodica, feruginoasa, calcica, magneziana, hipotona si hipertona.

Datorita climatului bland, a aerului puternic ionizat negativ, a cadrului natural deosebit de pitoresc, statiunea Covasna este cunoscuta si sub denumirea de statiunea celor 1000 de izvoare de sanatate .

Atat pozitia, la 600 m altitudine, intre munti ale caror culmi sunt rotunjite, cat si potentialul hidrologic ii ofera statiunii Covasna niste atuuri inestimabile.

Cu toate ca recomandarile terapeutice ii vizeaza in special pe cei care sufera de afectiuni cardiologice, Covasna este un loc potrivit si pentru cei care au probleme cu tubul digestiv, sau de natura ginecologica, de pilda.

Covasna reprezinta zona cu cele mai multe izvoare minerale din Ardeal, ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, clorurate-sodice, hipotone si hipertone; mofetele si bioclimatul sedativ de crutare contribuind la cresterea valorii acesteia.

De altfel, prezenta acestora au contribuit la desemnarea numelui pe care statiunea il poarta si astazi, Covasna. Cuvantul isi are originea din limba slava si se traduce: acru, acrisor.

Calitatea apelor a fost recunoscuta in anul 1882 prin intermediul medaliei oferite la Treiste.

Indicatii terapeutice: afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale tubului digestiv, afectiuni hepato-biliare, afectiuni asociate.

Contraindicatii: boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, boli psihice, boli de natura tuberculoasa, sarcina normala peste 3 luni.

Tratament:

  • Bai cu apa minerala;

  • Bai de plante;

  • Dus subacval;

  • Electroterapie;

  • Masaj medical si masaj reflex;

  • Gimnastica medicala;

  • Impachetare cu parafina;

  • Aerosoloterapie.

Created at: 11 Dec 2024