Stațiunea Bazna din comuna Bazna, județul Sibiu
Statiunea Bazna este situata in nordul judetului Sibiu, intr-o regiune deluroasa, la altitudinea medie de 320 m.
Clima blanda, ferita de vanturi si de orice factor de stres, face din statiunea Bazna locul ideal pentru odihna, relaxare si tratament. Un loc unde te poti bucura de natura.
Apele minerale (clorurate sodice, iodurate, bromurate, concentrate, atermale etc.), namolul terapeutic extras de pe fundul bazinelor, bioclimatul de crutare, atmosfera bogata in aerosoli si hidroioni de iod si sodiu sunt principalii factori de cura de care beneficiaza statiunea Bazna.
Printre instalatiile de tratament de care dispune statiunea se numara: instalatii pentru bai calde cu apa minerala in vane si bazine, instalatii pentru bai calde de namol si impachetari calde de namol, amenajari pentru aerohelioterapie, ungeri cu namol si bai reci in bazine cu apa minerala, instalatii complexe pentru electro si hidroterapie, sala de gimnastica medicala, masaj medical.
Aici se pot trata cei care prezinta afectiuni reumatismale degenerative, afectiuni reumatismale inflamatorii, afectiuni reumatismale abarticulare, afectiuni posttraumatice, afectiuni neurologice periferice, afectiuni ginecologice si afectiuni asociate.
In prezent, statiunea Bazna se afla intr-o perioada de renastere din punct de vedere turistic, iar resursele sale naturale reprezinta o atractie tot mai mare pentru diversele categorii de turisti.
La granita dintre judetele Sibiu si Alba, statiunea Bazna se remarca prin arhitectura saseasca si peisajul pitoresc.
Apele bogate in saruri si iod sunt cele care au facut ca renumele statiunii sa depaseasca granitele tarii, numerosi straini alegand aceste meleaguri ca destinatie turistica, loc de relaxare si tratare.
Efectul complex al tratamentului balnear, care actioneaza termic, chimic si mecanic este recomandat anual pentru cei care sufera de afectiuni la nivelul sistemului reproducator, locomotor, care necesita recuperari post traumatice sau care prezinta deficiente respiratorii etc.
Eficienta factorilor naturali se va dovedi si in cazul namolului de Bazna care nu necesita o pregatire prealabila, el putand fi aplicat direct pe piele.
Tratament:
-
Aromaterapie;
-
Fitoterapie;
-
Dietoterapie;
-
Gemoterapie;
-
Homeoterapie;
-
Kinetoterapie;
-
Masoterapie;
-
Meloterapie;
-
Chiroterapie.
Created at: 11 Dec 2024