Palatul Mogoșoaia din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov

Categories: Atracții și obiective turistice din comuna Mogoșoaia

Comuna Mogosoaia din judetul Ilfov este pastratoarea stilului architectural specific romanesc.

In aceasta localitate vechiul si noul si-au dat intalnire pentru a oferi vizitatorilor clipe de neuitat.

Evenimente ce au loc in comuna Mogosoaia:

1 mai- 15 octombrie- Kulturestock, Targusorul Brancovenilor, Parcul Mogosoaia- festival de teatru pentru copii, comedii, concerte de jazz, rock, opera, muzica de promenada;

14 februarie Dragobetele saruta fetele, Targusorul Brancovenilor, Parcul Mogosoaia;

1 iunie Taramul Magic al Copilariei, Targusorul Brancovenilor, Parcul Mogosoaia;

31 octombrie Poteca Dovlecilor Fermecati, Targusorul Brancovenilor, Parcul Mogosoaia;

No Stress Triathlon and Party;

Mogosoaia Water Spots Event;

6- 24 decembrie- Ambasada lui Mos Craciun, Targusorul Brancovenilor, Parcul Mogosoaia, unde copiii isi pot face zilnic poze cu mosul, primesc un pasaport si viza de la elfi.

palatul-mogosoaia-din-comuna-mogosoaiaIstoric Palatul Mogosoaia din comuna Mogosoaia:

Mogosoaia a fost atestata documentar pentru prima data la 24 aprilie 1598 , iar numele ei vine de la nevasta boierului Mogos.

Un secol mai tarziu intra in atentia lui Constantin Brancoveanu, care cumpara cateva mosii pe malul lacului si apoi construieste palatul in stilul care ii poarta si numele (brancovenesc). A apartinut familiei Brancoveanu pentru mai bine de 100 de ani, iar apoi a trecut in proprietatea familiei Bibescu. Martha Bibescu este cea care a salvat de la ruina Palatul, dupa ravagiile Primului Razboi Mondial. Ea a cheltuit sume considerabile, timp de 17 ani. A investit in restaurarea gradinilor si a cladirilor adiacente.

Obiective principale de vizitat la Palatul Mogosoaia (Palatele Brancovenesti):

Palatul inaltat in septembrie 1702 de catre Constantin Brancoveanu pentru al doilea fiu al sau, Stefan. In prezent palatul adaposteste Muzeul Traditiei Aulice (infiintat in anul 2000), o colectie insumand circa 300 de piese, in salile parterului si in anexe fiind prezentate anual aproximativ 10 expozitii temporare, eseu sau arta contemporana.

Cuhnia fosta bucatarie domneasca, este spatiu expozitional in prezent.

Turnul porttii (ante 1702) si poarta Targovistei pe care este montata o replica a grupului statuar care o reprezinta pe Zeita Minerva.

Centrul de conferinte si rezidente (fost vila d Elchingen) (sec. XVII, refaceri 1927 1936) in prezent gazduieste un centru de conferinte si rezidente cu 2 sali de conferinta (cu o capacitate de 50, respectiv 75 locuri), un restaurant 120 locuri si 16 camere de cazare 25 locuri.

Ghetaria fostul depozit de gheata al palatului.

In exteriorul curtii de onoare se gasesc:

Parcul englezesc cu gradini in stil italian, amenajarea sa peisagistica realizandu-se intre anii 1921 1922 sub indrumarea Marthei Bibescu.

Biserica cu hramul Sf. Gheorghe ridicata de Constantin Brancoveanu in anul 1688, unde se gaseste tabloul votiv care ii reprezinta pe Constantin Brancoveanu cu cei 4 fii ai sai si pe Doamna Maria cu cele 7 fiice. Tot aici este inhumat George Valentin Bibescu, sotul Marthei Bibescu, sub o frumoasa lespede funerara decorata cu stema familiei Bibescu (doi lei cu vulturul incoronat).

Capela Gh. Bibescu secolul XIX o adevarata necropola de familie adaposteste mormintele ultimilor proprietari ai Mogosoaiei si ale rudelor lor: Printul Nicolae G. Bibescu si sotia sa Helene Louise Ney d Elchingen, Printul George Bibescu si sotia sa, Valentine de Caraman Chimay, Printesa Elisabeth Bibescu, Printii Mihai Basarab Brancoveanu si George Basarab Brancoveanu.

Serele N. Bibescu, atelier francez 1890. In prezent utilizate pentru culturi floricole si atelier de educatie plastica pentru copii.

Program de vizitare Palatul Mogosoaia:

Tot timpul anului, de marti pana duminica.

Vara intre orele 10:00- 20:00 si iarna intre orele 9:00-17:00

Tarif vizitare Palatul Mogosoaia:

Adulti- 5 lei Copii,pensionari- 2 lei

In apropiere de Palatul Mogosoaia mai puteti vizita urmatoarele obiective turistice:

Parcul Mogosoaia (parculmogosoaia.ro, facebook Targusorul Brancovenilor)

Dupa ce v-ati delectat vizitand palatul Mogosoaia va puteti plimba pe jos sau cu bicicleta prin parcul realizat in stilul celor londoneze. Parcul Mogosoaia este locul in care iti poti petrece o zi intreaga fara sa te plictisesti. Este un parc care are o oferta variata atat pentru tineri, cat si pentru familii. Tot aici puteti sa organizati picnicuri sau sa va bucurati stand pe gazon de evenimentele culturale (teatru, muzica, filme) organizate de primaria Mogosoaia care au loc in fiecare weekend din mai pana in septembrie la scena localizata pe aleea principala.

Targusorul Brancovenilor

Este zona de restaurante a parcului in afara de cea de la palat. Aici puteti manca fripturi, coaste pe gratar si mici la restaurantul La Nas sau va puteti bucura de pizza delicioasa si alte bucate la Pizzeria La Povesti .

Tot aici este deschisa iarna de pe 6 decembrie pana pe 24 decembrie Ambasada

lui Mos Craciun, unde copiii isi pot face zilnic poze cu mosul, primesc un pasaport si viza de la elfi.

Lacul Mogosoaia- sporturi nautice pe lac

Lacul Mogosoaia este printre cele mai curate din tara, aici avand loc periodic competitii sportive de mare anvergura. Chiar daca nu stiu sa inoate, toti clientii sunt in siguranta, deoarece primesc obligatoriu veste de salvare. Cum dupa masa e recomandat sa faci miscare puteti incerca un nou sport-wakeboarding. Sistemul este unul Sesitec System 2.0.- un sistem de cablu accesibil, care nu pune dificultati in manevrare.

Zumbaala Wake Park este perfecta atat pentru copii, cat si pentru adulti, atat pentru incepatori, cat si pentru cei care nu sunt la prima experienta. Practicarea sportului in acest parc se face pe baza de programare sau abonament si este sprijinita de o echipa de profesionisti pasionati de sport.

Pentru practicarea wakeboard-ului, Zumbaala Wake Park iti pune la dispozitie posibilitatea de a inchiria sau de a achizitiona echipamente speciale marca H20. Zumbaala Wake Park include, pe langa zona destinata exclusiv sportului si o zona lounge, pentru bautura si mancare, zona Wakebar, vestiare, organizarea de evenimente, inclusiv seri cu DJ, adica tot confortul pentru a beneficia de sport si distractie in acelasi loc.

ACVAMANIA- baza nautica (www.acvmania.ro)

Este un concept unic in Romania- respectiv un parc de distractii pe apa ce a fost transformat intr-o adevarata baza nautica, de cativa iubitori ai sporturilor nautice. Pe langa circuitul format din tobogane, piste de alergare pe apa, module speciale pentru catapultare si trambuline, cei care vin la ACVAMANIA pot inchiria caiace, canoe, stand-up paddle, catamarane, scutere submersibile si hidrobiciclete. Mai mult,vei avea ocazia sa participi la cursuri de caiac, stand-up-paddle si de sailing.

Dintre cursurile de caiac, unul inedit este cursul de initiere in manevrarea caiacului, parinte plus copil! Timp de o ora instructori brevetati de British Canoe Union va vor invata competentele de baza necesare pentru a controla un caiac dublu si apoi veti strabate impreuna lacul Mogosoaia.

Autocross Arena- primului circuit de autocross din Romania http://www.autocrossarena.ro/

Autocross-ul este o forma de competitie contra-cronometru in care, pe un circuit de macadam, fiecare pilot intra pe rand si incearca sa scoata un timp cat mai bun. Sunt folosite masini de strada, nepreparate, dar si masini pregatite de raliu, special facute pentru acest tip de competitie. Traseul este facut in asa fel incat sa puna in evidenta mai mult aptitudinile pilotului decat puterea motorului sau viteza masinii.

Autocross Arena iti propune sa iti testezi sau sa iti imbunatatesti veleitatile de pilot pe un circuit de 850 m lungime, 12-14 m latime, fie cu una dintre masinile lor, fie cu masina proprie, in conditii depline de siguranta

Contact Palatul Mogosoaia din comuna Mogosoaia:

Tel: 0736 399 334- persoana de contact doamna Stefania Miret

Email:office@palatebrancovenesti.ro

Web: palatebrancovenesti.ro

Adresa Palatul Mogosoaia din comuna Mogosoaia:

Localitate: comuna Mogosoaia, judetul Ilfov

Strada: Valea Parcului nr. 1

GPS: 44.527680555556 N 25.992713888889 E

Cum se ajunge la Palatul Mogosoaia:

Se afla la doar 15km de centrul capitalei, la nord- vest de Bucuresti.

Galerie foto Palatul Mogosoaia din comuna Mogosoaia:

Ai vizitat Palatul Mogosoaia?

Ce ti-a placut cel mai mult la Palatul Mogosoaia?

Created at: 11 Dec 2024