Cetățuia din orașul Cluj-Napoca, județul Cluj

Categories: Atracții și obiective turistice din orașul Cluj Napoca

Situata pe malul stang al Somesului si construita in timpul Imperiului Habsburgic, in secolul al XVIII-lea, Cetatuia din Cluj-Napoca avea in trecut rol de aparare.

Privite de sus, zidurile se uneau candva, dand nastere unei stele.

Astazi, mai pot fi admirate doar cateva turnuri de poarta, santul de aparare si turnul Parasutistilor. De-a lungul vremii, grandoarea acestei fortificatii s-a pierdut in mare parte din cauza alunecarilor de teren. Cu toate acestea, ea mai ofera inca un spectacol vizual de neuitat asupra intregului oras, datorita pozitionarii sale la o altitudine de 405 metri, pe un platou amplu

Un alt aspect care trebuie amintit cu privire la acest obiectiv este intemnitarea si executarea pastorului Stephan Ludwig Roth-1849, liderul comunitatii germane din Transilvania.

cetatuia-din-orasul-cluj-napoca-flickrIstoric Cetatuia din Cluj-Napoca:

Ridicata intre anii 1715-1735, de catre austrieci, Cetatuia, o fortificatie de tip Vauban, adapostea cladiri administrative, garnizoana si depozitul de armament. Pana in 1848, in timpul Revolutiei, cand a fost transformata in inchisoare, aceasta fortificatie a jucat rolul de punct de control de aici putea fi supravegheat tot orasul.

Obiective principale de vizitat la Cetatuia din Cluj-Napoca:

Ruinele Cetatuia din Cluj-Napoca

Program de vizitare Cetatuia din Cluj-Napoca:

Tarif vizitare Cetatuia din Cluj-Napoca:

In apropiere de Cetatuia din Cluj-Napoca mai puteti vizita urmatoarele obiective turistice:

O cruce de 23 m inaltime

Contact Cetatuia din Cluj-Napoca:

Tel:

Email:

Web: Adresa Cetatuia din Cluj-Napoca:

Localitate: Cluj-Napoca

Strada: Fronturile acestui obiectiv turistic sunt intinse pe mai multe strazi. Detaliile le puteti vedea mai jos la sectiunea Cum se ajunge la Cetatuia din Cluj-Napoca

GPS:

Cum se ajunge la Cetatuia din Cluj-Napoca:

Zona este cuprinsa intre: limita estica a parcelei din str. Dragalina nr. 70, str. Serpuitoare nr.1-27 fundul parcelelor , str. Serpuitoare si str. Augustin Bunea, str. Calarasilor frontul nordic, str. Cetatii frontul estic de la nr.25 la nr. 55, limita vestica a parcelei din str. Galilei nr.18, Aleea Scarilor, str. Dragalina frontul nordic de la Aleea Scarilor pana la nr. 70.

Dealul pe care este localizata este vizibil din aproape orice punct al Clujului.

Galerie foto Cetatuia din Cluj-Napoca:

Ai vizitat Cetatuia din Cluj-Napoca?

Ce ti-a placut cel mai mult la Cetatuia din Cluj-Napoca?

Created at: 11 Dec 2024