Cetatea Oratea din comuna Dâmbovicioara, județul Argeș

Categories: Atracții și obiective turistice din comuna Dâmbovicioara

Ruinele cetatii Oratea sunt deosebit de reprezentative pentru turistii ajunsi in aceasta regiune, transformand locul intr-un veritabil monument istoric al tarii.

Cetatea Oratea se afla situata pe Dealul Sasului, cunoscut si sub numele de Dealul Oratiei.

Cetatea Oratia din comuna Dambovicioara - wikimedia

Istoric Cetatea Oratea din satul Podu Dambovitei: Aceasta este destul de veche, fiind construita de vestitii cavaleri teutoni, in anul 1212. Constructia Cetatii Oratea a putut fi posibila datorita ordinelor date de regele Andrei al II-lea al Ungariei. Fiind destul de aspru cu cavalerii teutoni, acesta le-a ordonat acestora sa se retraga in tinuturile Tarii Barsei ti sa le apere pana si cu viata in fata invaziilor cumanilor.

Pentru a satisface dorintele regelui, Cavalerii Teutoni au ajuns la concluzia ca singurul mod de a proteja aceasta regiune a fost constructia Cetatii Oratea. In acest fel, cetatea statea de paza si peste trecatoarea Branului.

Obiective principale de vizitat la Cetatea Oratea: In prezent, cetatea Oratea a devenit o ruina, conservata de autoritati datorita istoriei sale demne de atata admiratie.

Program de vizitare Cetatea Oratea:

Tarif vizitare Cetatea Oratea:

In apropiere de Cetatea Oratea mai puteti vizita urmatoarele obiective turistice: Turistii mai pot admira Casa Memoriala a scriitorului Paul Everac, dar si rezervatia de busturi din piatra.

Contact Cetatea Oratea din satul Podu Dambovitei: Tel: Email: Web:

Adresa Cetatea Oratea din satul Podu Dambovitei: Localitate: satul Podu Dambovitei, judetul Arges Strada: GPS:

Cum se ajunge la Cetatea Oratea: In centrul judetului Arges, la 6 km nord de Rucar si la aproximativ 300 m est de soseaua Campulung Brasov (DN73)

Galerie foto Cetatea Oratea din satul Podu Dambovitei:

Ai vizitat Cetatea Oratea? Ce ti-a placut cel mai mult la Cetatea Oratea?

Created at: 11 Dec 2024